U subotu je naša seniorska ekipa, u okviru 8. kola Lige BiH za žene, ugostila ekipu ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja. Naše košarkašice su veoma dobro ušle u utakmicu ali gošće nameću svoj ritam i okreću rezultat i na kraju prvog perioda imaju vodstvo od 6 poena. Cijelu utakmicu gošće su održavale prednost i sačuvale je do kraja utakmice i ostvarile pobjedu rezultatom 64-82. Najefikasnije u gostujućoj ekipi bile su Milaković sa 22pts i 9 skokova, Krivokapić 18pts, Kešeljević 13pts, 13 asistencija i 9 skokova i Gudelj sa 11 poena. U domaćoj ekipi istakle su se odlična Mustafica sa 25 poena, Begić 14 i Ramić sa 10 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Ekipi iz Trebinjama čestitamo na pobjedi i fer i korektnoj igri. Danas naša ekipa igra utakmicu A1 lige FBiH, a u goste nam dolazi ekipa ŽKK “Impuls ” Ilidža.Naredno kolo Lige BiH za žene, naša ekipa putuje u Banja Luku gdje će odigrati utakmicu protiv ekipe ŽKK ” Mladi Krajišnik “.

U nedjelju je naša ekipa igrala utakmicu u okviru A1 lige FBiH za žene. Ugostili smo ekipu ŽKK ” Impuls ” Ilidža. Od samog početka naša ekipa krenula je agresivno ali ekipa Impulsa nije dala da se naša ekipa odlijepi sa nekom većom razlikom, tako da prvi period završava rezultatom 13:13. U drugom periodu odlična igra naših košarkašica koji ovaj period dobijaju sa rezultatom 22-11 i odlaze na veliki odmor sa prednošću od 11 poena. U trećem periodu totalni raspad naše ekipe, što ekipa Impulsa koristi i okreće rezultat u svoju korist, te 3. period dobijaju sa rezultatom 09-25. Na kraju 3. perioda rezultat je glasio 44-49 u korist gošći. U zadnji period utakmice naša ekipa ulazi veoma ozbiljno i agresivno i uspijeva da okrene rezultat za kratak period i nastavlja sa agresivnom igrom do kraja utakmice. Konačan rezultat glasio je 81-71 u korist naše ekipe. Najefikasnije u našoj ekipi bila je Kovačević Nađa sa 18 poena, Ramić 16, Kadić 16 i Džajić 12 poena. Kod gošći najefikasnije bila je Musić A. sa 23 , Milavica 20 poena i Bujak sa 10 poena. Sljedeću utakmicu naša ekipa igra protiv ekipe KK ” Jumper ” iz Zenice.

U nedjelju, naša Mini Basket ekipa boravila je u Zenici gdje se odigrao turnir ŽOL. Naše mlade nade su odigrale prvu utakmicu protiv ekipe OKK Zenica i ostvarile pobjedu rezultatom 15-32, a drugu utakmicu protiv ekipe KŽK Čelik i upisale tijesan poraz rezultatom 46-41.

Utakmicama Mini Basket ekipe zaključen je jedan veoma aktivan vikend za naše košarkašice.