O nama

Postani i ti dio ŽKK Konjic!

HISTORIJAT

ŽKK “ Konjic “ zvanično je osnovan 2007. Godine ,a do tada je radio u sklopu KK “ Konjic “. Počeli smo sa 5 djevojaka na treningu dok danas klub broji preko 100 članica.

Naš klub učestvuje na raznim međuanordnim turnirima širom Balkana. Naše selekcije se takmiče u domaćim prvenstvima I regionalnoj WABA ligi.

Pionirska selekcija u sezoni 2009/2010. Godine osvojila je 3. Mjesto na državnom prvenstvu koje se održalo u Sapni.  U sezoni 2017/2018. Godine naš klub izborio je plasman među 8 najbolji ekipa u WABA ligi. U sezoni 2018/2019. Godine kadetska selekcija osvojila je 3. Mjesto na državnom turniru koje se održalo u Sarajevu, dok je seniorska ekipa ostvarila historijski uspjeh plasiravši se u Premier ligu BiH. Pored ovih rezultata, naš klub unazad par godina dao je više reprezentativki u omladinskim selekcijama.

Cilj kluba je razvoj mladih igračica kroz trenažnih process te učcestvovanje na razmin turnirima I raznim sportskim manifestacijama.

MISIJA KLUBA

Misija kluba ogleda se u doprinosu razvoja, sporta, posebno ženske košarke , kroz aktivnosti koje se u klubu provode, uvažavajući zakonitosti sistema i organizacije koji su u klubu visoko standardizovani. U tom pogledu klub je otvoren prema javnosti i okruženju, potiče i afirmiše uključivanje mladih bavljenju sportom od najmlađih selekcija školi košarke preko takmičarskih selekcija u kojima mladi talentovani imaju mogučnost afirmisanja, pokazivanja i dokazivanja što razvija sve komponente ličnosti, kako karakternih osobina tako i psihofizićkih statusa svakog pojedinca.            

VIZIJA KLUBA

Vizija kluba je postati respektabilan sportski kolektiv koji će imati zapaženu ulogu u razvoju sporta u BiH, posebno košarci, koji će kroz svoje programske aktivnosti, stručnim radom i usmjeravanjem stvoriti realne uslove za prerastanje u košarkaški centar koji će biti otvoren prema okruženju i imati društveno –korisnu vrijednost koja će biti prepoznatljiva i upotrebljiva.

zkk-konjic-logo

NAŠI TRENERI

IME PREZIME

POZICIJA

Opis

IME PREZIME

POZICIJA

Opis

IME PREZIME

POZICIJA

Opis

IME PREZIME

POZICIJA

Opis