Proteklog vikenda, pored turnira za mlađe selekcije, održan je i turnir za seniorski uzrast, kao pripremne utakmice za Premier Ligu. Na turniru su učestvovale 4 ekipe, i to tri članice Premier Lige i jedna ekipa iz nižeg ranga takmičenja,a koja sigurno kvalitetom i radom zasužuje svoje mjesto među najboljim ekipama u državi.

Ekipe učesnice :

  1. ŽKK ” Zrinjski 2010 ” Mostar
  2. ŽKK ” Jedinstvo Dženex ” Tuzla
  3. ŽKK ” Jumper ” Zenica
  4. ŽKK ” Konjic ” Konjic

Ovaj turnir se igrao na principu dva polufinala, utakmica za 3. mjesto i finale. U prvom polufinalu sastali su se ekipe ŽKK ” Zrinjski 2010 ” i ekipa ŽKK ” Jumper ” i u jednoj veoma dobroj i uzbudljivoj utakmici, nakon dva produžetka pobjedu je ostvarila ekipa ŽKK “Jumper “. U drugom polufinalu sastali su se domaćin ŽKK ” Konjic ” i nekadašnji prvak Evrope, ekipa ŽKK ” Jedinstvo Dženex “. I ova utakmica je bila veoma uzbudljiva i neizvjesna do samog kraja. Pobjedu je ostvarila domaća ekipa.

U utakmici za 3. mjesto između ekipa ŽKK ” Zrinjski 2010 ” i ŽKK ” Jedinstvo Dženex ” pobjedu je ostvarila ekipa iz Mostara i tako osvojila 3. mjesto na turniru

U finalu su se sastale dvije ekipe koje u svom sastavu igraju juniorke i kadetkinje, i u jednoj uzbudljivoj utakmici punoj trke i lijepih poteza i neizvjesnosti do samog kraja, domaća ekipa je uspjela ostvariti pobjedu i tako osvojiti 1. GRAWE KONJIC KUP za seniorke.

Konačni plasman :

  1. ŽKK ” Konjic “
  2. ŽKK ” Jumper “
  3. ŽKK ” Zrinjski 2010 “
  4. ŽKK ” Jedinstvo Dženex “

Svim ekipama učesnicama čestitamo na fer i korektnoj igri i zahvaljujemo se na dolasku na turnir i želimo ih puno sreće i uspjeha u novoj sezoni.