Jučer su naše košarkašice odigrale utakmicu 8. kola A1 Lige FBiH u kojem smo ugostili ekipu KŽK ” Čelik ” iz Zenice.

Naša ekipa ulazi loše u utakmice gdje pravimo nekoliko tehničkih grešaka u pogrešnim dodavanjima što ekipa iz Zenice koristi i nameće svoj ritam i završavaju prvu četvrtinu rezultatom 20-10. U drugoj četvrtini malo bolja igra naših košarkašica koje smanjuju vodstvo i na poluvrijeme odlazimo sa zaostatkom od 8 poena. Rezultat je glasio 28-36 za gošće. Nakon odmora, u drugom poluvremenu naša ekipa ulazi puno borbeniju i odlučnije i polako počinjemo da topimo prednost gostujuće ekipe i rezultat i na kraju treće četvrtine rezultat je glasio 53-50 za gošće. U zadnjem periodu odlična košarka na obje strane, igralo se koš za koš i pred sami kraj utakmice koševima naše Asje Buturović sa slobodnih bacanja i košem Ejle Tabak utakmica odlazi u prdužetak. Nakon regularnih 40 minuta, rezultat je glasio 65-65. U produžetku na terenu su se bolje snašle naše košarkašice koje su postigle 8 poena dok su gošće postigle 2 poena. Svih 8 poena u produžetku postigla je, jučer maestralna Asja Buturović i tako povela svoju ekipu do 8. uzastopne pobjede rezultatom 73-67. Našim košarkašicama čestitamo na pobjedi a ekipi KŽK ” Čelik ” na fer i korektnoj igri.

Najefikasnije u našoj ekipi bile su Džajić Ilhana sa 25 poena, Asja Buturović 24, pts, Lana Kudović 14, Lapo Merisa 5, Monika Pekić 2, Ejla Tabak 2 te Kanita Kozić 1 poen.

Moramo da napomenemo da je naša bivša igračica, naše dijete, Zerina Kadić igrala za ekipu KŽK ” Čelik ” za koju nastupa i u Premier ligi, odigrala odličnu utakmicu gdje je bila najbolji igrač sa 20 poena.

Naša ekipa se nalazi na čelu tabele sa 8 pobjeda i još uvijek bez poraza.

Na kraju jedno VELIKO HVALA našoj publici koja je došla u velikom broju i vodila našu ekipu do pobjede.

HVALA VAM!!!

U idućem kolu naša ekipa gostovat će nezgodnoj ekipi OKK ” Vitez ” iz Viteza.