Proteklog vikenda naša pionirska selekcija boravila je u Vodicama, Hrvatska, gdje se igrao 2. balon WABA U-15 lige. Naše košarkašice odigrale su 3 utakmice, gdje su upisale 2 poraza i jednu pobjedu.

Prvu utakmicu naše košarkašice odmjerile su snage sa najboljom ekipom iz Slovenije, ekipom ŽKK ” Cinkarna Celje ” iz Celja, gdje su gošće sasvim zasluženo ostvarile pobjedu. Rezultat je glasio 102-57. Najefikasnije u našoj ekipi bile su Kudović sa 17 poena i 10 skokova, Smajlović sa 12 poena i 10 skokova, te Voloder sa 10 poena.

U drugoj utakmice naše košarkašice odigrale su meč protiv ekipe Domel Škofja Loka iz Slovenije, gdje su opet gošće bile bolje i upisale pobjedu rezultatom 57-77. Najefikasnije u našoj ekipi bile su Smajlović sa 16 poena, te Alihodžić i Džinić sa po 13 poena.

U trećoj utakmici koja je bila neizvjesna do samoga kraja naša ekipa uspjela je da ostvari pobjedu protiv ekipe ŽKK “Trešnjevka” iz Zagreba, rezultatom 45-43. Najefikasnije u našoj ekipi bile su Smajlović sa 20 i Kudovićs a 15 poena.

Jedno veoma lijepo iskustvo za naše košarkašice. Naredni balon WABA U-15 lige igrat će se u Zenici u februaru mjesecu, gdje će naša ekipa odigrati utakmice protiv ekipa ŽKK ” Zagren ” , ŽKK ” Vodice ” i ŽKK ” Kanizsa ” iz Mađarske.